Scroll down
Katana

Het alternatief voor Magento

Magento is het grootste e-commerce platform. Maar de grootste betekent niet altijd de beste. Wij leggen u graag uit waarom Katana Commerce voor u het beste alternatief is.

Het is heel aantrekkelijk om een Magento webshop te starten. Ze zijn dus groot en bekend, de instap versie (community) is gratis, het is open source, zat bedrijven die je Magento shop willen installeren, op forums kun je al je vragen stellen en met al die duizenden plugins lijken de bomen tot aan de hemel te groeien. Voor veel bedrijven is dit prima maar toch zijn er zijn steeds meer die het anders willen. Anders, persoonlijker en uiteindelijk beter.

Is het namelijk niet effectiever om alles door één bedrijf te laten doen? Een hecht team met 15 jaar e-commerce ervaring dat al haar eigen software ontwikkelt en up to date houdt, zelf host op beveiligde servers, een eigen ontwerpafdeling heeft, ervaring heeft met de hele keten van e-commerce, een eigen supportafdeling heeft met 24/7 monitoring en zelf ‘s nachts noodgevallen op kan pakken. We hebben zelfs een eigen fulfilment partij geëxploiteerd.

Wij willen u ontzorgen. Uw volledige aandacht kan uitgaan naar uw product of dienst. Wij zorgen voor de techniek.

De belangrijkste verschillen

Magento is een prima platform maar het kan zoveel beter, sneller en flexibeler. Waarom raden wij
Katana Commerce aan boven Magento? We hebben de belangrijkste verschillen opgesomd.

Katana - Alles onder één dak

Alles onder één dak

Bij Magento moet u maar hopen dat uw Magento webshop veilig op uw eigen server of die van een derde partij staat. En wie houdt deze 24/7 in de gaten of er iets misgaat? Katana Commerce staat op onze eigen veilige en betrouwbare servers in een beveiligd serverpark. Wij ontwerpen, ontwikkelen, hosten, monitoren (24/7 !) en beveiligen uw Katana Commerce webshop.

Katana - Snelheid

Snelheid

Een bekend euvel met een Magento webshop is de snelheid. Door de complexiteit is Magento een zwaar systeem geworden. Katana Commerce is gebalanceerd en snel, ook met grote hoeveelheden aan data. Daarnaast werken we er contstant aan om dit te blijven optimaliseren. Dankzij o.a. slimme technieken als ‘ElasticSearch’, snelle servers, geoptimaliseerde bestanden en een platform waar alles op elkaar is afgestemd kunnen wij dit realiseren.

Katana - Updates

Updates

Bij een Magento webshop moet u maar hopen dat het goed gaat als deze of uw plugins geupdate worden. En heeft u nog Magento 1.9? Dan wordt de overstap naar 2.0 een complexe en dure aangelegenheid. Met Katana Commerce heb je geen last van incompatibele plugins als er een nieuwe versie is. We zorgen dat uw Katana Commerce platform up to date blijft en de nieuwste uitbreidingen en verbeteringen ontvangt zonder dat u zich zorgen hoeft te maken.

Katana - Ontwerp

Ontwerp

Uw Magento webshop kunt u voorzien van allerlei standaard templates met het risico dat andere, wellicht uw concurrenten, deze ook gebruiken. En wilt u een op maat gemaakte templates? Dan bent u zo een flink bedrag verder. Het ontwikkelteam van Katana Commerce heeft eigen webdesigners en frontend developers die binnen het project heel effectief een ontwerp kunnen maken en implementeren. We ontwikkelen zelfs hele huisstijlen van het logo tot aan het ontwerp van een verpakkingsdoos.

Katana - Maatwerk

Maatwerk

Wilt u een webshop op maat laten maken en heeft u geen trek in allemaal plugins die wellicht niet allemaal veilig zijn? Dan is Magento wellicht niet de beste keuze. Het team achter Katana Commerce is gespecialiseerd in complex maatwerk en kan uw webshop daarnaast volledig koppelen met allerlei bestaande systemen zoals ERP- en WMS-systemen.
We maken gebruik van een gestructureerde werkwijze waarbij uw maatwerk uitvoerig getest wordt voordat het bij u komt. Hiermee waarborgen we kwaliteit en continuiteit van uw platform.

Katana - Support

Support

Magento zelf levert geen persoonlijke support voor uw Magento winkel. U bent dan overgeleverd aan de grillen van een enorm forum of aan een support contract met een derde partij. Met Katana Commerce heeft u minder gedoe en omwegen. Bij bijvoorbeeld maatwerkontwikkeling kunt u zelfs persoonlijk overleggen met de ontwikkelaars van dit platform. Verder leveren we 24/7 support voor noodgevallen en overdag bereikbaar voor vragen en verzoeken.

Katana - Hét alternatief voor Magento vóór en door professionals

Hét alternatief voor Magento vóór en door professionals

Katana Commerce vs Magento

Een overzicht van enkele belangrijke onderdelen van een
professioneel e-commerce platform

Onderdeel Katana Commerce Magento
API + GraphQL API + declarative DB Schema
Affiliate koppeling Via onze intern ontwikkelde software 'ChannelEngine' kan gekoppeld worden met onder andere kanalen als Tradetracker, DaisyCon, Affilinet, Adform en Adchieve. Via plugins
Afrekenproces automatisch adres opzoeken Via plugins
B2B én B2C
Backups De website/-shop dagelijks, de database continue of elke 15 minuten. Zelf regelen
Betaalmethoden koppelingen Buckaroo, Adyen en Capayable standaard aanwezig. We maken andere koppelingen op maat. Via plugins
Caching In-memory cache, ElasticSearch, Redis ElasticSearch. Full page caching alleen bij Magento Enterprise.
Cookie(melding) volgens laatste EU-norm
Dashboard met verkoopoverzicht, to-do's en statistieken (in de backoffice)
Dataverkeer Ruime, flexibele limieten (fair use policy) Afhankelijk van hostingpartij
E-mail software koppelingen We hebben standaard een koppeling met Mailchimp & Mailstudio. We maken andere koppelingen op maat. Via plugins
Exact online koppeling Via plugins
Google analytics koppeling + intern aanwezige kennis & ondersteuning Via derde partijen
Hosting & beveiliging Op eigen beveiligde servers met 24/7 monitoring. Via derde partijen
Hostingkosten €100 - €400 (inclusief redundante uitgevoerde hosting, database mirroring en back-up en SSL) Afhankelijk van hostingpartij
Imports/exports die ingepland kunnen worden. Via plugins
Import met custom mapping (geavanceerd inclusief oa. afbeelding mapping)
Import types XLSX, CSV, XML of bestand url Alleen CSV
Invoeren van synoniemenlijst en 'auto aanvullen' zoektermen
Kortingscodes met geavanceerde instellingen en vereisten Via plugins
KiYoh koppeling Via plugins
Licentiekosten €250 tot €1.500 p/maand € 17.000 p/jaar voor Enterprise
€ 0,00 voor de gratis versie.
Logs van e-mails, imports e.d. beschikbaar voor programmeurs om sneller eventuele problemen te kunnen opsporen.
Loyaliteitsprogramma Via plugins
Maatwerk Interne maatwerkontwikkeling. Persoonlijk contact met projectmanagers en developers. Via derde partijen.
Marktplaatskoppeling Via onze intern ontwikkelde software 'ChannelEngine' kan gekoppeld worden met marktplaatsen als Bol, Amazon, Google Shopping, Rakuten, Fonq, Blokker en vele andere kanalen Via plugins
Maximum aantal producten Onbeperkt Onbeperkt
Meertalig
Meerdere shops vanuit één backoffice
Onderhoud & uitbreiding logistieke koppelingen
Ontwerp intern ontwikkeld
Page builder Op basis van templates. Voor bijvoorbeeld de productdetailpagina of productoverzichtspagina kunnen uit verschillende templates gekozen worden (of worden op maat gemaakt). (in Magento 2.3)
PIM variant beschikbaar (indien alleen een PIM-systeem gewenst is).
Rapportages (in de backoffice)
SLA kosten €250 tot €2.000 €500 tot €3.000
SSL (TLS) Zelf regelen
Support Interne supportafdeling, 24/7 bereikbaar voor noodgevallen. Via forums of derde partijen
SEO vriendelijke vaste url's (permalinks) Via plugins
Snelbestel via account (vorige bestellingen)
Sociale media koppeling met Facebook, Twitter, Google+, Pinterest en Instagram. Via plugins
Unieke meta titels en beschrijvingen Via plugins
Updates Via plugins
Uptime garantie 99.8% Afhankelijk van hostingpartij
Vergelijkwebsite koppeling Via onze intern ontwikkelde software 'ChannelEngine' kan gekoppeld worden met vergelijkers als Beslist, Fashionchick, Kieskeurig en Vergelijk.nl en vele andere kanalen. Via plugins
Vergelijken van producten
Vervoerder koppeling Standaard met PostNL (inclusief locatiekiezer, aflevertijd, track & trace) en Sendcloud. Koppelingen met andere vervoerders ontwikkelen we op maat. Via plugins
Vouchercodes Via plugins
Winkelzoeker Via plugins
WMS koppelingen We hebben standaard een koppeling met Active Ants en Fulfilment Solutions. We maken andere koppelingen op maat. Via plugins
Bekijk hele lijst
Lijst inklappen
Katana - Wist u dat Magento 1.x stopt met updates?

Wist u dat Magento 1.x stopt met updates?

Heeft u uw webshop nog draaien op Magento 1.x? Dan heeft u een belangrijke keuze voor de toekomst. Vanaf november 2018 stopt Magento met het uitbrengen van updates voor Magento 1.x. Daarna is de veiligheid van uw webshop niet meer te garanderen. Het handhaven van Magento 1.x is dan zeker geen optie om zo de persoonlijke data van klanten te beschermen of het online betaalverkeer te beveiligen.

Zomaar overstappen op Magento 2 is ook niet zomaar gedaan. Het is een totaal nieuw platform wat flink wat mankracht nodig heeft om te implementeren. Ook het risico dat al uw plugins niet meer werken is aanzienlijk hoog. Kortom, genoeg redenen om eens om u heen te gaan kijken. Neem vandaag nog contact met ons op en dan gaan we de mogelijkheden bekijken.