1.13

Katana releasenotes

12 dec 2018

Nieuw

Er kunnen nu banners aangemaakt worden met hotspots. Dit zijn losse posities op een banner waar een knopje met een link geplaatst kan worden. Deze geven de mogelijkheid om naar verschillende producten en/of pagina's te linken.

Misschien wel de grootste nieuwe functionaliteit deze release: we hebben een nieuw helpcentrum! Op help.katanacommerce.com kunt u op uw gemak lezen hoe u bijvoorbeeld een hotspot toevoegt aan een banner. Of hoe werken die attributen ook alweer...

Via de zoekfunctionaliteit kan nu ook gezocht worden op merk (manufacturer). Als uw bezoekers zoeken op een bepaald merk, dan worden alle producten van dit merk getoond bij de zoekresultaten. We hebben een setting toegevoegd om deze functionaliteit aan of uit te zetten.

De koppeling met Fulfillment Solutions is uitgebreid met het versturen van vervoerdersinformatie (PostNL etc).

De betaalmethoden in het bestelproces zijn verrijkt met het bijbehorende logo.

Gebruikt u Campaign Monitor voor uw e-mailmarketing? Dan kunt u vanaf heden Katana kortingscodes meesturen met uw mailings.

Fixed

De foutmelding bij het toevoegen van customer roles is verholpen.

De bug met betrekking tot de minimale en maximale prijs bij de prijsfiltering in dollars is verholpen.

De bug bij de voorraad van de productattributen is verholpen.

De bug bij producten met kortingen, waarvan de btw opnieuw berekend moest worden, is inmiddels verholpen.

Als uw klanten de terugknop gebruiken vanuit een betaalmethode, dan behouden ze hun bestelling.

De weergave van de voorraad in combinatie met de levertijd (en verschillende attributen) klopte niet altijd. Dit is inmiddels verholpen.

Changed

De cloudoplossing van Katana heeft een verbeterde breadcrumb voor mobiel gebruik.

We kunnen nu ook per hoogte van het scherm (naast breedte) de lay-out van Katana wijzigen. In de admin kunt u een voorbeeld hiervan waarnemen als u uw browser minder hoog maakt. Dan ziet u de navigatie verspringen naar een compactere versie.

De header van de categorieoverzichtspagina van de cloudoplossing van Katana is verbeterd. Onder andere de sorterings- en weergaveknoppen zijn geminimaliseerd.

De koppeling met Active Ants is flink verbeterd. De manufacturer part number kan voortaan ook worden doorgestuurd. Het is ook mogelijk om vendor restricties toe te voegen aan producten en er zijn verschillende bugfixes doorgevoerd met betrekking tot productvarianten.

De algemene lay-out en gebruiksvriendelijkheid van Katana is verbeterd. Onze grafische afdeling is voortdurend bezig om grafische elementen in balans te houden met het geheel. Om wat voorbeelden te noemen: naast bijvoorbeeld het opschonen en verbeteren van de styleregels zijn ook bijvoorbeeld marges toegevoegd op plekken waar dit ontbrak (als bijvoorbeeld een knop te dicht tegen tekst staat).

Er zijn grote performanceverbeteringen doorgevoerd in de admin. Onze developers zijn zoals u weet voortdurend bezig met het optimaliseren van de algehele performance. Deze release waren voornamelijk de categoriebewerkpagina in de admin en productoverzichtspagina (aan de voorkant) aan de beurt.

De admin heeft een verse set iconen gekregen. De oplettende gebruiker zal de slimme verbeteringen ontdekken.