1.14

Katana releasenotes

14 feb 2019

Nieuw

BETA admin feature: Permission Rules

Het is nu mogelijk om in de admin 'Permission Rules' toe te voegen via Configuration > Permission rules. Hiermee kan je verschillende customer roles (zoals support/contentbeheerder etc.) bepaalde lees- en schrijfrechten geven of ontnemen. Zo kan je ervoor zorgen dat meerdere admin gebruikers alleen aanpassingen mogen doen op de onderdelen die relevant zijn voor hun rol. Dit is momenteel storespecifiek toepasbaar op de volgende onderdelen van de admin: Producten, Categorieën, Topics, Blogposts, NewsItems en FAQItems.

Er zijn momenteel 3 levels functioneel: 

Read: De admin gebruiker mag de data enkel zien.
Write: De admin gebruiker mag de data zien, wijzigen, nieuwe data aanmaken, maar niks verwijderen.
Full: De admin gebruiker mag de data zien, wijzigen, nieuwe data aanmaken en data verwijderen.



Via de setting commonsettings.permissionruledefaultdeny is het mogelijk om al deze pagina's standaard toegankelijk (False) of juist ontoegankelijk (True) te maken.

Voorbeeld: Als je een 'Category Manager' customer role hebt kan je ervoor zorgen dat deze admin gebruikers categorieën en producten mogen inzien, bewerken, toevoegen en verwijderen (Level: Full), maar geen topics, blogposts, nieuwsberichten en FAQ content mogen aanpassen (level: Read). De customer role 'Copywriter' mag producten en categorieën enkel inzien, maar alle topics, blogposts, nieuwsberichten en FAQ content volledig aanpassen en verwijderen.

Het is nu mogelijk om een bestelling af te halen bij een zelf te kiezen afhaalpunt. In het bestelproces kan de gebruiker door middel van een handige selectiefunctionaliteit - op basis van postcode - een afhaalpunt kiezen waar hij of zij de bestelling graag wil ophalen.

Bij imports is het nu mogelijk om een demobestand te krijgen. Hiermee is het makkelijker geworden om te kijken wat er precies in de import moet/kan staan qua data.

De feedmapper in het importgedeelte van Katana is uitgebreid. Het is nu mogelijk om naast een feed url ook een bestand te uploaden bij de feedmapper. Deze kun je ook downloaden om vervolgens een nieuwe import te starten.

De feedmapper kan nu ook de ManufacturerCode 'mappen'. Daarnaast is Brand hernoemd naar Manufacturer en Vendorcode naar ManufacturerPartNumber.

Daarnaast zijn er kleine aanpassingen en verbeteringen doorgevoerd aan new import en template download (deze bleef staan als je door ging naar custom imports via de selectbox).

De volgorde van merken (manufacturers) die op de homepage getoond worden (in bijvoorbeeld een slider) kan nu beïnvloed worden door een display order toe te voegen.

Bij een hotspot banner kan nu ingesteld worden of na een klik op een hotspot, een pop-up (met productinformatie) binnen of buiten (fixed) de banner geopend moet worden. Dit is vooral handig voor kleine banners waar een pop-up met productinformatie niet meer in zou passen.
In het geval van een producten kan nu per hotspot ook bepaald worden of deze direct door moet linken naar een product of dat deze een pop-up met productinformatie moet tonen.

Er zijn Adwords tags toegevoegd voor dynamische retargeting. Deze zijn vervolgens te gebruiken en in te stellen via Google Tag Manager.

Fixed

Bug opgelost waarbij je in de admin als storeowner een melding te zien kreeg dat je de order settings pagina succesvol hebt opgeslagen, terwijl dit niet mogelijk is. Dit kan enkel als je als administrator bent ingelogd.

Een bug bij het ophalen van de bestelgegevens, voor het testen van een message template, is opgelost.

Als je in de admin zocht op een sku met een bepaalde lengte en karakters, dan kreeg je geen resultaten terwijl er wel een product was met deze sku. Dit is nu opgelost.

Kleine styleverbeteringen

 • Tabellen worden beter weergegeven in faq-items;
 • De maincategory template heeft een betere uitlijning van de producten;
 • Het bedrijfsveld in de checkout was altijd even te zien bij het laden van de pagina (ook al was deze verborgen via een setting). Dit is nu verholpen;
 • De grafieken in het PIM-dashboard zijn visueel verbeterd;
 • In de admin zijn de aanvinkboxjes beter uitgelijnd;
 • Enkele iconen zijn verbeterd;
 • De feedmapping in imports is qua UI verbeterd.
 • De opmaak van de factuur is verbeterd. Vooral attributen worden nu mooier weergegeven.

De feed naar ChannelEngine is verrijkt met een aantal velden zoals manufacturer.

Changed

Er is een nieuwe setting toegevoegd die optionele velden voor achteraf betalen niet meer toont in de checkout, tenzij dit verplichte velden zijn bij een specifieke betalingsmethode (zoals afterpay).

De tijdsperiode van een abonnementsproduct wordt nu ook bij de prijs weergegeven (bijv. per week of maand). Voorheen was dit enkel zichtbaar in de winkelwagen.

De Exact Online koppeling is verbeterd en verrijkt met nieuwe mogelijkheden. Hieronder een lijst met verbeteringen:

 • Setting toegevoegd om orders als journals in te schieten i.p.v. facturen;
 • Verder is de gl-codes setting uitgebreid met grootboekrekeningen apart voor shippingcosts, paymentcosts, kortingsregel, intracom en 0% (kadobon) verkopen;
 • Order korting wordt als aparte regel ingeschoten;
 • Shipping- en payment costs worden u ook als aparte regel ingeschoten;
 • Als het een intracom levering is, dan wordt er gekeken naar een nieuwe setting genaamd exactsettings.intracomtaxcategoryid, en met de waarde daarvan kijkt hij weer in de exactsettings.taxrates dictionary.
 • Orderregels worden geboekt op grootboekrekeningen afhankelijk van gekozen betaalmethoden. Daar is setting exactsettings.paymentmethodglcodes voor toegevoegd. Er kunnen gateways als keys gebruikt worden, of paymentmethod systemname als fallback.
 • Retouren worden ook als boekingen ingeschoten.